ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΛΕΚΕΔΩΝ

Μια κηλίδα κρασί στο κοστούμι σας, ένας λεκές μαρμελάδα στην μπλούζα σας, μια κηλίδα αίματος για το φόρεμά σας ... Ατυχήματα μπορούν να συμβούν σε οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή.

Η 5àSec θα σας δώσει πολύτιμες συμβουλές για την ελαχιστοποίηση εξάπλωσης και την πρόληψη περαιτέρω ζημιών στα ρούχα σας πριν από την ανάθεση τους σε εμάς.

5àsec συμβουλές:
Σημαντικές τεχνικές: Μην περιμένετε πάρα πολύ καιρό για να φέρετε τα ρούχα σας στο καθαριστήριο και όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να αφαιρεθεί ο λεκές ...                                                                                  Μην πλένετε το ύφασμα χωρίς να γνωρίζετε ποιά είναι η κατάλληλη φροντίδα. Αν ο λεκές παραμένει μετά το πλύσιμο θα είναι πιο δύσκολο να το αφαιρέσετε.

ΛΕΚΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ

Εάν ο λεκές είναι φρέσκος, απομακρύνετε  με ένα απορροφητικό χαρτί και πιέστε τη χρωματισμένη περιοχή με μία εμποτισμένη με νερό πετσέτα.

ΛΕΚΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

Μη χρησιμοποιείτε ποτέ ζεστό ή καυτό νερό καθώς θα μαγειρέψουν το αίμα και θα μονιμοπιήσουν το λεκέ. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βυθίσετε το αιματοβαμμένο ρούχο σε κρύο νερό.

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα με απορροφητικό χαρτί. Πιέστε το λεκέ με ένα πανί εμποτισμένο με νερό και οινόπνευμα.

ΛΕΚΕΣ ΛΙΠΟΥΣ

Απορροφήστε τυχόν υπολείμματα με απορροφητικό χαρτί.

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΜΕΛΑΝΙ

Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα με απορροφητικό χαρτί και τρίψτε το λεκέ προσεκτικά χωρίς τέντωμα. Λεκέδες ινδικού μελανιού  δυστυχώς δεν αφαιρούνται.

ΛΕΚΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα με απορροφητικό χαρτί, αν η σοκολάτα έχει λιώσει. Αν η σοκολάτα είχε ήδη στεγνώσει και σκληρύνει, εφαρμόστε καθαρή γλυκερίνη απευθείας πάνω στο λεκέ για να μαλακώσει και να αφαιρέσετε τα υπολείμματα.

ΒΕΡΝΙΚΙ ΝΥΧΙΩΝ

 Ποτέ μην χρησιμοποιήσετε διαλύτη, δεδομένου ότι θα καταστρέψει το ύφασμα και θα δημιουργήσει δαχτυλίδια.

ΚΕΡΙ

Βάλτε ένα απορροφητικό χαρτί πάνω στην λεκιασμένη περιοχή και χρησιμοποιήστε ένα ζεστό σίδερο πάνω από αυτήν, προκειμένου να απορροφήσει το κερί.

ΤΣΙΧΛΑ

Βάλτε το λεκιασμένο ρούχο στον καταψύκτη ή εφαρμόστε ένα παγάκι πάνω στην τσίχλα να σκληρύνει και να την αφαιρέσετε  προσεκτικά στρίβοντας το ύφασμα για να απομακρυνθεί οποιοδήποτε υπόλειμμα.